Elkészítés: Először készítsük el a paradicsomszószt: kevés olajon futtassuk meg a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd öntsük hozzá a konzerv darabos paradicsomot, sózzuk, borsozzuk – forraljuk össze.
Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. A padlizsánokat hosszanti irányban szeleteljük kb. fél cm vastag szeletekre. Kenjük meg a szeletek mindkét oldalát olajjal, majd oldalanként süssük 2-2 percig.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A tésztát főzzük al dentére lobogó sós vízben. Ha megfőtt, szűrjük le, és azonnal keverjük el a paradicsomszósszal, adjuk hozzá a parmezánt és az oregánót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy mélyebb jénai edényt béleljünk ki a megsütött padlizsánszeletekkel. Rétegezzük a paradicsomszószos tésztát, a szalámicsíkokat, a szeletelt főtt tojást és a mozzarellát. A végén szórjuk meg zsemlemorzsával, és locsoljuk meg kevés olíva olajjal.
Süssük az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre.
Egy spatula segítségével, válasszuk el a ’tortánk’ szélét az edénytől, és óvatosan fordítsuk rá egy nagyobb szervírozó tányérra. Hagyjuk pár percet pihenni, majd óvatosan vegyük le róla a jénai edényt. Melegen tálaljuk.