Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-sonkás rakott tészta

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánról levágjuk a két végét, majd vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. 
  2. A megfőzött lecsöpögtett makaróni tésztát egyenletesen egy sütőtálba tesszük, rátesszük a padlizsán szeleteket, majd ráhalmozzuk az összegöngyölt sonkaszeleteket is. 
  3. Egy újabb réteg tésztát teszünk az edénybe, majd ha az edénymélységeengedi, ismét következhet egy-egy rétegben padlizsán és sonka. Végén szeletelt mozzarelllával zárjuk a sort. 
  4. A tojásokhoz hozzáöntjük a tejszínt, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, majd alaposan felverjük. Ezt az öntetet óvatosan ráöntjük a tésztára, tetejére reszelt sajtot teszünk. 
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss