Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-ricottás tészta

30 perc
egyszerű
átlagos
1 adag

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a bazsalikom leveleit összetépkedjük, a paradicsomot 1, a padlizsánt pedig 1-2 centis kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
  2. A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
  3. Olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát és a lilahagymát, majd pár perc után hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paradicsomszószt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és kb. 5 percig főzzük.
  4. A rigattoni tésztát a raguhoz keverjük, hozzáadjuk a bazsalikomot, és össze forraljuk.
  5. A tésztát egy tányérra halmozzuk, és rászórjuk a reszelt ricottát. 

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>  

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT! - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss