Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános puffancs

MME MME
1 4/5
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A kissebb (kb. öklömnyi) padlizsánt megmossuk, zöldjét levágjuk, előbb vékonyan felszeleteljük, majd apróbb kockákra vágjuk, hogy könnyen puhuljon. Panírozásnál maradt tojásba (kb 1- 1,5 tojás) belekeverjük, de ha ebédre például rántott karfiol volt, akkor annak a főtt alját is belevariálhatjuk. Egy gerezd fokhagymát belenyomunk, sóval, borssal, fűszerekkel ízesítjük. Majd zsemlemorzsával szintén összekeverjük. Először ne sokat, hagyjuk, hogy szívja meg magát a morzsa, és ha még kívánja, akkor adhatunk hozzá. Akkor jó, ha már nem masszás, hanem éppen elkezdene morzsálódni. Vizes kézzel kis pogácsákat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük.

Megjegyzés

Azért jó, mert jól variálható. Egyéb főtt zöldséget is adhatunk hozzá, vagy hagymát, stb. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss