A megmosott padlizsánt, továbbá a meghámozott lilahagymát szeletekre felvágjuk, és egy kevés olívaolajjal bedörzsöljük azokat. Külön-külön aranyszínűre sütjük a kétféle zöldséget a forró grillsütőben.
A lasagnelapokat forrásban lévő, sós vízben kb. 4 percig főzzük, majd kiszedjük őket, lecsepegtetjük, és félbevágjuk.
4 db lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk, egy kevés olívaolajjal megkenjük mindet, elrendezzük rajta a grillezett lilahagyma- és padlizsánszeletek, valamint a felszeletelt mozzarella felét, meghintjük egy kevés borssal, végül rákanalazzuk a pesto felét. Ugyanígy még egy réteget készítünk. A lasagnét a 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!