Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-paradicsomos lasagne

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megmosott padlizsánt, továbbá a meghámozott lilahagymát szeletekre felvágjuk, és egy kevés olívaolajjal bedörzsöljük azokat. Külön-külön aranyszínűre sütjük a kétféle zöldséget a forró grillsütőben.

2.

A lasagnelapokat forrásban lévő, sós vízben kb. 4 percig főzzük, majd kiszedjük őket, lecsepegtetjük, és félbevágjuk.

3.

4 db lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk, egy kevés olívaolajjal megkenjük mindet, elrendezzük rajta a grillezett lilahagyma- és padlizsánszeletek, valamint a felszeletelt mozzarella felét, meghintjük egy kevés borssal, végül rákanalazzuk a pesto felét. Ugyanígy még egy réteget készítünk. A lasagnét a 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss