Előkészítés: A tésztafőzéshez vizet forralunk. Az olívát lecsepegtetjük, és karikákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, húsát a hagymával együtt apróra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk. A feta sajtot lecsepegtetjük, és apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A tésztát nem túl puhára főzzük (a spenótos tésztát kissé tovább kell főzni, mint a hagyományosat). Leszűrjük és lecsepegtetjük. Az olaj felét felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a hagymát, és belekeverjük a paradicsomot. Sűrűre befőzzük. A padlizsánt leöblítjük, szárazra töröljük, és a maradék olajban megpirítjuk a szeleteket. A paradicsomos masszához keverjük az olívát, a padlizsánszeleteket. A tésztára halmozzuk a szószt és a sajtot, majd kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre