Elkészítés: A megmosott, leszárított padlizsánt héjastól felszeleteljük, megsózzuk, és hagyjuk állni 20 percig. Utána leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk.
Serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olívaolajat, beletesszük a padlizsánszeleteket. Közepes lángon
mindkét oldalukon addig sütjük, amíg megpuhulnak és barnás színt kapnak. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, eközben a padlizsánszeletek kiengedik magukból az olajat.
Közben serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a hagymát a fokhagymával puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és darabos pürévé aprítjuk. Ha kész, tálalóedénybe kanalazzuk, és hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálalás előtt 15 percig pihentetjük, majd a fűszerpaprikával meghintve, friss vagy enyhén pirított bagettszeletekkel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre