Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-mangós japán tésztasaláta

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy nyeles forralóban alacsony lángon összemelegítjük: az ecetet, a cukrot és a sót, míg a cukor teljesen felolvad. A tűzről levéve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított chilit és a szezámolajat. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd belereszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét.

A padlizsánokat 2 cm-es kockákra vágjuk, majd kevés olajon aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd megsózzuk.

A tésztát enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük kb. 5-7 perc alatt, akkor jó, ha harapható, nem túl puha. Hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük.

Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a tésztát és az ecetes-cukros dresszinget, majd hozzáadjuk a sült padlizsánkockákat, a vékonyra szeletelt lilahagymát és a nagyobb kockákra vágott mangót, valamint a friss zöldfűszerek felét. 1-2 órát hagyhatjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt megszórjuk a maradék zöldfűszerrel.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss