Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-húsos lecsóval töltött lángos

MME MME
5/5
75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lángoshoz:
  • 2-3 közepes burgonya
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 közepes padlizsán
  • 15 dkg darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 tv paprika
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, majd burgonyatörővel áttörjük, hagyjuk kihűlni.

A tejet langyosra melegítjük, fél decilitert kimerünk belőle, ebbe szórjuk a cukrot és az élesztőt, hagyjuk, hogy pár perc alatt felfusson. A lisztet, a sót, az áttört burgonyát, a tojássárgáját, a tejet, valamint élesztős tejet összegyúrjuk, közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Meleg helyen fél órát kelesztjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A padlizsánt 1 cm-es kockákra vágjuk. Sózzuk, majd félretesszük, hogy levet eresszen. Addig olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, ha már üveges, hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst, jól lepirítjuk. Ha már szépen barnul, hozzákeverjük a felkockázott paprikát és a paradicsomot, majd a kinyomkodott padlizsánt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A megfőtt tölteléket hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és tenyérnyi négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik közepére kanalazunk a töltelékből, majd feltekerjük, széleit lenyomkodjuk.

Felforrósított bő olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss