Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrémmel töltött paradicsom

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, egy éles késsel a kétharmadánál elvágjuk, majd egy kiskanállal, a nagyobbik felének, kikaparjuk a belsejét úgy, hogy egy fél cm-es fala maradjon. 
  2. A padlizsánokat, héjastól, a sütőben 200 fokon megsütjük - ha szabadban tudjuk sütni (grillrácson) úgy sokkal finomabb lesz. Ha szabadban sütjük, arra kell figyelni, hogy csak parázson süljön, különben nagyon hamar megég a héja és a padlizsán nem sül át. Akkor van jól átsülve ha a héja repedezik. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd egy késsel kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét. Beletesszük egy tálba, és ráreszeljük a vöröshagymát. Egy kézi habverővel jó krémesre keverjük, majd vékony sugárban csorgatva, folyamatos kevergetés mellett, hozzáadjuk az olajat. Mustárral,sóval, borssal ízesítjük.
  3. Padlizsánkrém 2.: A padlizsánokat a fent leírtaknak megfelelően elkészítjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a majonézt és sóval,borssal ízesítjük majd jó krémesre kavarjuk.
  4. A paradicsomokat megtöltjük a padlizsánkrémmel, visszahelyezzük rájuk a kalapot, szépen elrendezzük egy tányéron, és tálalásig a hűtőben tartjuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss