Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrém

MME MME
32 3.8/5
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, és mindkét oldalát megsózva 20 percig állni hagyjuk, amíg a keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A padlizsánt bő vízben átmossuk, ha lecsöpögött, lehántjuk a héját, majd felkockázzuk.
  2. A felhevített olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk.
  3. Turmixgépbe vagy késes aprítóba tesszük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, és krémesra daráljuk. Ha szükséges,  sóval, borssal utánaízesítjük. 

    Még több finomság padlizsánnal >>> 

    Még több padlizsánkrém >>> 

    Még több mártogatós és szósz >>> 

Megjegyzés

Zárható üvegben a hűtőszekrényben sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára való. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss