Elkészítés: 1 db kb. 40 dkg-os padlizsánt 180 fokos sütőbe teszünk, és néhányszor megfordítva vajpuhára sütjük.
Amíg sül a padlizsánunk, 2 kanál vajon 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát világosbarnára pirítunk.
A padlizsánt hideg vízbe mártjuk, hogy könnyebben le tudjuk húzni a héját, majd felkockázzuk. A párolt hagymával és az alatta lévő vajjal összekeverjük. Turmixszal összetörjük, és adunk hozzá 1 kávéskanál mustárt, 1 kávéskanál almaecetet, néhány felaprított borsikafűlevelet, 1-2 kávéskanál fehérborsot, csipet sót, csipet reszelt szerecsendiót és végül durvára őrölt színes borsot, majd üvegbe téve másnapig hagyjuk az ízeket összeérni.
Pirítós kenyérrel, paradicsommal, snidlinggel, borsikafűvel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre