Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrém nyílt lángon

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat hosszú nyelű villára szúrjuk, és gázláng fölött (vagy sütőben) alaposan átsütjük, akkor a jó, ha a héja már szenesedik. (Faszénparázson is lehet sütni, szabadban.)

Sütés és hámozás után a padlizsánok húsát (magvastól) egy mély tálba tesszük. Rakunk bele fokhagymát, borsot, sót, mustárt, azután botmixerrel simára dolgozzuk, miközben
adagolunk hozzá olajat.

Különlegesen finom ízét a pirítás adja meg, ezért - bár más receptek szerint sütőben vagy grillben készülnek -, de nyílt lángot javasoljuk.

Pirítósra, barna kenyérre kenve tálaljuk, lehet paradicsomot, paprikát, sajtot kínálni mellé.

Nagyobb mennyiség jól lehűtve egy hétig is eláll, finom előétel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek