hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrém másképp

MME MME
3.8/5
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, félbe vágjuk, majd alufóliával kibélelt, olajozott tepsibe helyezzük. A tetejét lefedjük fóliával és kb. 30-40 percig pároljuk. Lábasba olajat öntünk, a felkockázott vöröshagymát és az apróra vágott paprikát megdinszteljük. Rárakjuk a padlizsánt, melyet a tepsiből kivéve krumplinyomóval kissé összepasszíroztunk. Rátesszük az fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, mustárt, piros aranyat, borsot, sót. Ha úgy látjuk, hogy kezd lesülni, öntünk rá egy kis olajat. Aki nem szereti darabosan, a végén botmixerrel összeturmixolhatja.

Megjegyzés

Pirítósra kenve igazi finomság.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss