Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, félbe vágjuk, majd alufóliával kibélelt, olajozott tepsibe helyezzük. A tetejét lefedjük fóliával és kb. 30-40 percig pároljuk. Lábasba olajat öntünk, a felkockázott vöröshagymát és az apróra vágott paprikát megdinszteljük. Rárakjuk a padlizsánt, melyet a tepsiből kivéve krumplinyomóval kissé összepasszíroztunk. Rátesszük az fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, mustárt, piros aranyat, borsot, sót. Ha úgy látjuk, hogy kezd lesülni, öntünk rá egy kis olajat. Aki nem szereti darabosan, a végén botmixerrel összeturmixolhatja.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre