A padlizsánokat megmossuk, több helyen megszurkáljuk, és a sütő felső rácsán, 180 fokon meggrillezzük. 10 percenként átforgatjuk, és kb. 35 percig sütjük. Ekkor hideg vizet engedünk rá, majd a héját lehúzzuk, és a puha belsejét apróra vágjuk.
A lila hagymát lereszeljük, a paradicsomot leforrázzuk, és a héját leszedjük, majd felkockázzuk. Az olajon pároljuk a lila hagymát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Hozzáadjuk a padlizsánhúst és a balzsamecetet, és botmixerrel pépesítjük. Végül belekeverjük a majonézt és a mustárt is.Pirítósra kenve tálaljuk.
Nem szükséges a sütőben 35 percig sütni, csak ha azt szeretnénk, hogy megkapja azt a füstöt ízt is. Szoktam úgy is csinálni, hogy zöldséghámozóval megpucolom a padlizsánt, felkockázom és bele egy edénybe az olaj, paradicsom, hagymák mellé, és addig párolom lassú tűzön, míg a levét elveszti, ezután ugyanúgy folytatom az ízesítést mint korábban írtam. Fedő nem kell rá. - ekesandi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!