Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrém besamellel

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg padlizsán
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • bors
  • ételízesítő
  • A besamelhez:
  • 2-3 dl tej
  • olaj
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk, besózzuk, és kb. fél órára állni hagyjuk.

A fél óra elteltével kis olajon megpároljuk, megpirítjuk. Fokhagymát reszelünk bele, majorannával, borssal, ételízesítővel ízlés szerint fűszerezzük, majd félrerakjuk hűlni.

Közben elkészítjük a besamel mártást. Lisztből és olajból csinálunk egy sima rántást, amit tejjel felöntünk. Gyors mozdulatokkal kevergetjük, amíg krémes állagú nem lesz.

Ha kész, a mártást és a padlizsánt összeturmixoljuk, vagy robotgéppel csomómentesre keverjük.

Friss pirítósra kenve, sajttal a tetején a legfinomabb. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss