A padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 25 percig sütjük, majd megfordítjuk, és újabb 25 percig sütjük.
Az olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. A padlizsánról lehúzzuk a héját, és a húsát turmixgépbe tesszük a hagymával és a fokhagymával.
Pürésítjük, majd egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
Kenyérre, pirítósra vagy sós kalácsra kenve fogyasztjuk, de mártogatósnak is szuper, ha hasábokra vágott zöldségekkel vagy pitadarabokkal tálaljuk.
A padlizsán méretétől függően eltérhet a tejföl mennyisége. Onnan lehet tudni, mikor elég, hogy a színe már inkább fehér mint padlizsánszínű. A fokhagymával ne essünk túlzásokba, mert a padlizsánban nagyon erősen érezni az ízét. Szigorúan pirítósra rákenve fogyasztandó! :) - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!