Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrém, ahogy a barátaim szeretik

MME MME
5 4.5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 25 percig sütjük, majd megfordítjuk, és újabb 25 percig sütjük.
  2. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. A padlizsánról lehúzzuk a héját, és a húsát turmixgépbe tesszük a hagymával és a fokhagymával.
  3. Pürésítjük, majd egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  4. Kenyérre, pirítósra vagy sós kalácsra kenve fogyasztjuk, de mártogatósnak is szuper, ha hasábokra vágott zöldségekkel vagy pitadarabokkal tálaljuk. 

Megjegyzés

A padlizsán méretétől függően eltérhet a tejföl mennyisége. Onnan lehet tudni, mikor elég, hogy a színe már inkább fehér mint padlizsánszínű. A fokhagymával ne essünk túlzásokba, mert a padlizsánban nagyon erősen érezni az ízét. Szigorúan pirítósra rákenve fogyasztandó! :) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss