Elkészítés: A felkockázott csirkemellet 1 napra bepácolom a szójaszósz, erőspaprikakrém és a méz keverékébe.
A pácolt csirkemellet a mosott mogyoróval olajban megsütöm, félreteszem.
Wokban megdinsztelem a negyedelt hagymákat, félbevágott fokhagymákat, a rákokat, hozzáadom a bébikukoricát, karfioldarabokat, gombákat. Amikor a karfiol ropogósra puhult, a laskára vágott kínaikelt és a felkockázott pritamint meglocsolom szójaszósszal (ha van, akkor helyette használhatunk igazi thai szószt, Nam Pla-t), megszórom chiliporral, újhagymával (esetleg friss chilidarabokkal).
Hozzáadom a mogyorós húst, az ananászkockákat, összeforralom, és elkeverem a hideg vízbe áztatott,majd leszűrt üvegtésztával. Kb 1-2 perc és kész.
Szójacsírával megszórva tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre