Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pad thai házilag

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Allergének
  • Tojás
  • Földimogyoró
  • Szójabab

Elkészítés

  1. A pad thai elkészítéséhez a wokba kevés olajat öntünk és felforrósítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kb. 30 másodperc múlva a kockára vágott csirkehúst, majd megpirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a mungóbabcsírát és a felszeletelt újhagymát, és ezeket is megpirítjuk. A wokban a húst és a zöldségeket az egyik oldalra húzzuk, a wok másik felébe beleütjük a tojásokat. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, mintha rántottát készítenénk, majd az egészet összekeverjük.
  3. Ekkor hozzáadjuk a sós vízben kifőzött, majd leszűrt rizstésztát, megfűszerezzük a halszósszal, a barna cukorral, a durvára tört földimogyoróval, és ízlés szerint őrölt csilivel (ez opcionális). Jól átkeverjük, néhány percig pirítjuk, majd ráfacsarjuk a lime levét.
  4. Tálalásnál megszórjuk durvára vágott mogyoróval és friss korianderrel. Ízlés szerint facsarhatunk rá még lime levet. 

Nézd meg videón, hogy készül a pad thai

 

Megjegyzés

Wokban készült ételekből nem érdemes egyszerre nagy adagot készíteni, így ennél a receptnél is azt javasoljuk, hogy egyszerre csak 1-2 adag készüljön el. Így biztosíthatjuk, hogy minden alapanyagunk jól lepiruljon a forró wokban. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss