Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt tarja vele sült krumplival

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 nagy szelet tarja (kb. 1 kg)
  • A páchoz:
  • 7,5 dl víz
  • 1 evőkanál só
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 10 szem bors
  • 2 babérlevél
  • 1 kávékanál grill fűszerkeverék (most boltit használtam, de semmi meglepő nincsen benne: majoranna, fokhagyma, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring... bátran fűszerezhetjük mi magunk is!)
  • 1 dl testes vörösbor
  • Valamint:
  • 1 kg krumpli
  • 1 evőkanál sertészsír
  • grill fűszerkeverék

Elkészítés

Elkészítés: A páchoz a vizet jól megsózzuk, elkezdjük melegíteni. Ha forr, beletesszük a megpucolt és feldarabolt zöldségeket, fűszerezzük, és legalább fél órán keresztül alacsony lángon főzzük. Ekkor beleöntjük a bort, de már nem főzzük tovább. Ha kihűlt, beletehetjük a feldarabolt (vagy szelet) húst, és lefedve hűtőbe tesszük legalább 48 órára.

Sütés előtt feldaraboljuk a megtisztított krumplit, összekeverjük kevés sertészsírral, sóval és grillfűszerrel, egy nagy tepsire tesszük. Ráhelyezzük a húsokat, aláöntünk egy kevés páclevet.

Lefedve 200 fokon 1 órán át sütjük, majd alufólia nélkül 20 perc alatt megpirítjuk, közben egyszer megfordítjuk a szeleteket.

Tetszőlegesen salátával tálaljuk, én most kukoricasalátát készítettem mellé.

Megjegyzés

Tulajdonképpen rém egyszerű étel, de amitől igazán finom és különleges, az a pác. A pác eredetileg grillpác, a férjem nagymamájának receptje. Valami isteni finom, porhanyós lesz tőle a hús… Kicsit ősi, vadas beütéssel. Saslikhoz, szelet húsokhoz is kiváló.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss