Elkészítés: A páchoz a vizet jól megsózzuk, elkezdjük melegíteni. Ha forr, beletesszük a megpucolt és feldarabolt zöldségeket, fűszerezzük, és legalább fél órán keresztül alacsony lángon főzzük. Ekkor beleöntjük a bort, de már nem főzzük tovább. Ha kihűlt, beletehetjük a feldarabolt (vagy szelet) húst, és lefedve hűtőbe tesszük legalább 48 órára.
Sütés előtt feldaraboljuk a megtisztított krumplit, összekeverjük kevés sertészsírral, sóval és grillfűszerrel, egy nagy tepsire tesszük. Ráhelyezzük a húsokat, aláöntünk egy kevés páclevet.
Lefedve 200 fokon 1 órán át sütjük, majd alufólia nélkül 20 perc alatt megpirítjuk, közben egyszer megfordítjuk a szeleteket.
Tetszőlegesen salátával tálaljuk, én most kukoricasalátát készítettem mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre