Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt szűzpecsenye gombás-ceruzababos raguval és jázmin rizzsel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg szűzpecsenye
  • A páchoz:
  • olaj
  • mustár
  • durvára darált színes bors
  • száraz fehérbor
  • bazsalikom
  • reszelt fokhagyma
  • őrölt kömény
  • A gombás raguhoz:
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 marék rókagomba
  • 4-5 újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 2 marék zöld ceruzabab
  • majoránna
  • őrölt bors
  • Valamint:
  • 3 dl jázmin rizs

Elkészítés

Elkészítés: A pác hozzávalóit ízlés szerint adagolva egy mélyebb tálban, még reggel bepácolom a megmosott húst (egyben), és beteszem a hűtőbe.

A gombás raguhoz a megpucolt és 4 részre vágott gombát hozzáadom a serpenyőben feldarabolt és olajon megdinsztelt újhagymához. Sózom, borsozom, majd kevergetve hagyom közepes lángon, hogy a gomba az eresztett levét elpárolja. Ezután adom hozzá a ceruzababot és az apróra vágott fokhagymát, lefedem, és készre párolom pár perc alatt. Akkor jó, ha még egy kicsit roppanós.

A köretjez egy közepes méretű serpenyőben olajon a megmosott rizsszemeket 3-4 percen át pirítom, sózom, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm, egyet keverek rajta, majd kis lángon még pár percet forralom, lefedem, és elzárom alatta a lángot, így magától elkészül.

A kontakt grill lapját vékonyan megolajozom, közepes fokozatra kapcsolom. Ha a pácolt hús (mint nálam is) hosszabb, mint a grill lapja, akkor ferdén félbevágom, megsózom, és a sütőlapra helyezve kb. 8-10 perc alatt készre sütöm. Ezután a húst 1 cm-es szeletekre vágom, a rizzsel és a gombás raguval tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss