Elkészítés: A combokról előző este a bőrt lehúzom, a húsos részt két helyen a csontig bevágom. A joghurtba keverem a fűszereket. Vastagabb nylon zacskóba teszem a combokat, beleöntöm a fűszeres joghurtot, a zacskó száját befogva jól összerázom, a hűtőben pihentetem másnapig.
Lesimítom a pácot, sózom, kicsit hagyom állni a sóban, majd lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatom. Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat lassan pirosra sütöm. Papírtörlővel bélelt tálba szedegetem, fóliával takarom, és melegen tartom tálalásig.
Közben a burgonyát meghámozom, kockázom, sós vízben puhára főzöm.
Ameddig a burgonya fő, a zsiradékon a finomra aprított hagymát szalmasárgára pirítom egy tapadásmentes serpenyőben, meghintem kevés pirospaprikával, félreteszem.
A burgonyáról a vizet leöntöm, törővel összetöröm, és a hagymás zsiradékra borítom. Ha még szükséges, sózom, borozom, szerecsendióval fűszerezem, és gyakori keveréssel közepes hőfokon enyhe pirosodásig pirítom.
A rántott combokat a pirított burgonyával tálalom. Friss salátát, savanyúságot vagy gyümölcskompótot kínálok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!