Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt rántott csirke hagymás tört burgonyával

120 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 5 személyre:
  • 14 db csirke alsócomb (kb. 2 kg)
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 6 gerezd darabolt fokhagyma
  • kb. 2 teáskanál őrölt rozmaring
  • kb. 1 teáskanál őrölt bors
  • A sütéshez:
  • (teljes kiőrlésű) liszt
  • 3 felvert tojás (pici tejjel szaporíthatjuk)
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • A hagymás burgonyához:
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 dkg (liba) zsír
  • őrölt pirospaprika - ízlés szerint, de el is maradhat
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A combokról előző este a bőrt lehúzom, a húsos részt két helyen a csontig bevágom. A joghurtba keverem a fűszereket. Vastagabb nylon zacskóba teszem a combokat, beleöntöm a fűszeres joghurtot, a zacskó száját befogva jól összerázom, a hűtőben pihentetem másnapig.

Lesimítom a pácot, sózom, kicsit hagyom állni a sóban, majd lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatom. Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat lassan pirosra sütöm. Papírtörlővel bélelt tálba szedegetem, fóliával takarom, és melegen tartom tálalásig.

Közben a burgonyát meghámozom, kockázom, sós vízben puhára főzöm.

Ameddig a burgonya fő, a zsiradékon a finomra aprított hagymát szalmasárgára pirítom egy tapadásmentes serpenyőben, meghintem kevés pirospaprikával, félreteszem.

A burgonyáról a vizet leöntöm, törővel összetöröm, és a hagymás zsiradékra borítom. Ha még szükséges, sózom, borozom, szerecsendióval fűszerezem, és gyakori keveréssel közepes hőfokon enyhe pirosodásig pirítom.

A rántott combokat a pirított burgonyával tálalom. Friss salátát, savanyúságot vagy gyümölcskompótot kínálok hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss