Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt pulykamell

MME MME
1 4.5/5
30 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: az olajat, citromlevet, szójaszószt, bort, borsot, gyömbért és a zúzott fokhagymát összekeverem, majd meglangyosítom és belemorzsolom a húsleveskockát. A pulykamellet kis szeletekre vágom, és mély tálban egymásra rétegezem, miközben a sorokat a páclével leöntöm. Befedem és hűtőszekrényben legalább egy napig (még jobb, ha tovább) érlelem. A húsdarabokat néhányszor megforgatom, hogy a páclé mindenhol érje.

Elkészítés: a léből kiszedett húsdarabokat még nedvesen lisztbe mártom, majd a felvert tojásba forgatom, és ismét belisztezem. A pácolás után megmaradt levet összekeverem a megmaradt tojással, hozzáadom a megmaradt lisztet. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-masszát keverek belőle. 10 percig állni hagyom, közben bő olajat forrósítok. A lisztes pulykamellszeleteket megmártom a tésztában, majd a forró olajban mindkét oldalát szép sárgásbarnára sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem. (A megmaradt tésztából egy nagy palacsintát sütök, amit négy cikkre vágva teszek a köret alá. A köret kukoricás rizs vagy rizibizi, vagy párolt zöldség, esetleg burgonyapüré.)

Ezek is érdekelhetnek

Friss