Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt pulykamell pirított mandulával és brokkolival

MME MME
90 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: 4 dl vízzel elkészítem a levest a kockából. A kihült levesbe dobom a felkarikázott hagymát és citromot. Beleteszem az így kapott páclébe a kettészedett pulykamellett, és egy éjszakára a hűtőbe rakom, de legalább 4 órára. Utána kihalászom a pulykamelleket (vigyázz, semmit ne dobj ki!!!), sóval és borssal fűszerezem a húst, és megpirítom mindkét oldalán kevés olajon. Kihalászom a pácléből a hagymát - félreteszem - majd kihalászom a citromot, ha szép maradt, azt is félreteszem a díszítéshez. Páclével felöntöm a pulykát, fűszerezem (só, bors), és puhára párolom, vigyázva, hogy minél kevesebb páclé főjön el. Ha már puha a pulyka, kiveszem, és egy tálra helyezem, ételsűrítővel a páclevet besűrítem mártásnak.

Közben feltesze a brokkolit főni vagy párolni, ha már majdnem jó, leszűröm, és kevés vajon a mandulával együtt vagy egymás után megfuttatom-pirítom. A hagymát megdinsztelem szintén vajon, ha ropogósra akarom, akkor előtte lisztbe forgatom. A pulykamell mellé halmozom a brokkolit és a mandulát, a pulyka tetejét citromszelettel és a hagymákkal díszítem. A mártást mellé kínálom. (A mártás nagyon népszerű és gyorsan fogy, így van, hogy elve több páclevet használok.) Krumplipüré vagy hercegnőburgonya illik még hozzá.

Megjegyzés

Bár szeretjük a változatosságot, de volt, hogy 3 karácsonyon is ez szerepelt a menüben., - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss