Előkészítés: A húst lehártyázzuk, a faggyúját leszedjük. A hagymát megtisztítjuk, és karikákra szeljük. A pácléhez valókat nagy műanyag zacskóban összekeverjük, a húst belecsúsztatjuk, a nyílást összezárjuk. A zacskót tálba fektetjük, és 2–3 napra a hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés: A sütőt 180 Cº fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A húst a pácléből kiemeljük, papírtörülközővel leitatjuk. A páclevet átszűrjük, 1 deciliternyit a mártáshoz félreteszünk, a maradékot felforraljuk, ezzel locsolgatjuk majd a húst. Felforrósítjuk a vajat vagy a margarint, a húst körös-körül pirosra sütjük benne, sóval, borssal bedörzsöljük, és tűzálló tálra fektetjük. A tálat letakarjuk, és a sütőben másfél-két órán keresztül puhítjuk. Közben a megforrósított páclével időnként meglocsoljuk. Ha a hús puha, deszkára kiemeljük, és alufóliával letakarva 15 percig pihentetjük. A mártáshoz a visszamaradt pecsenyelevet a félretett 1 dl páclével és 3 dl vízzel összekeverjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és fedő nélkül, erős tűzön kb. 2 deciliternyire beforraljuk. A tejszínt belekeverjük, megborsozzuk, és ha kell, utána sózzuk. A keményítőt egy kevés páclével simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a dzsemet. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve, áfonyadzsemmel, sült gombával, burgonyával és főtt zöldfélével kínáljuk.