Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt mozzarella-variációk

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A paradicsomos-olajbogyós változathoz:
  • 20 dkg bivaly mozzarella
  • 2 db húsos, hámozott, magozott paradicsom
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1/2 dl balzsamecet
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 1 púpozott teáskanál pesto
  • 5 dkg fekete olívabogyó
  • 1/2 fej jégsaláta
  • Az avokádós változathoz:
  • 20 dkg bivaly mozzarella
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 avokádó
  • 1/2 citrom
  • 3 csipet frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 fej jégsaláta
  • pirítós vagy bagett

Elkészítés

Elkészítés: 1. A hozzávalókat apróra vágjuk, a mozzarellákat pedig szeletekre. Az olajjal összekevert alapanyagokat a mozzarellára öntjük, majd 1 órát pihentetjük.

2. A pácolt mozzarellát csíkokra vágott, citrommal és olívaolajjal meglocsolt jégsalátával és bagettel tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. További fotókat és érdekességeket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss