hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt kakasmell pirított tésztával

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kakas melle (kb. 80 dkg)
  • A páchoz:
  • olaj
  • bors
  • fokhagyma
  • mustár
  • Valamint:
  • 5 dkg füstölt szalonna felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • majoranna
  • házi lecsó vagy 1 paprika és 1 paradicsom
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 30 dkg tészta

Elkészítés

Elkészítés: A csontról a húst lefejtem, 4 szeletre vágom, mustárral bekenem, jól záródó dobozban a pácban 5-6 napig érlelem, néha átforgatom.

Az elkészítés napján kisütöm a szalonnát, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, megszórom pirospaprikával, a húsokat körben átpirítom, fűszerezem, majd lassú tűzön fedő alatt puhára párolom. Félidőben a lecsóalapot is hozzáadom. (Ha szükséges, az elfőtt folyadékot kevés vizzel pótolom.)

Ha megpuhult, zsírjára sütöm. Elkeverem a tejfölben a lisztet, hozzáadom. Szükség szerint kevés vízzel hígítom a mártást, lassan összeforralom.

Pirított tésztával tálaltam, melyhez 30 dkg száraz tésztát folytonos keveréssel felhevítettem, majd 5,4 dl forró vízzel (tészta alaprecept: 50 dkg tésztához 9 dl forró víz) felöntöttem, sóztam, többszöri keveréssel puhára pároltam. (A tészta a vizet teljesen magába szívja, nem kell külön főzni-szűrni.)

Ezek is érdekelhetnek

Friss