Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt csirkemellfilé fűszeres krumplival

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 szelet csirkemellfilé
  • 8 db közepes krumpli /tisztítva, negyedekre vágva/
  • A páchoz:
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál csípős ketchup
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 dl Sangria
  • 1 evőkanál só

Elkészítés

Elkészítés: A pác hozzávalóit összekeverem, és csirkemellszeleteket a páclében érlelem addig, míg a krumplit sós vízben félig megfőzöm.

A félig megfőtt krumplit leszűröm, hagyom, hogy egy picikét szikkadjon.
Egy serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felforrósítok, és fehéredésig a mellszeleteket megkapatom.

Két jénai tálat vékonyan kiolajozok, belehelyezem egyikbe a krumplit, a másikba a húst. A maradék páclét rájuk öntöm. Mindkettőt meggrillezem, a húst közben megforgatom, a krumplit is forgatom, de csak addig sütöm, míg apró kis hólyagocskák nem látszanak, tehát nem szárítom ki. Ha elérték a megfelelő színt, akkor már kész is, lehet tálalni.

A visszamaradt léből tejföl hozzáadásával mártást készíthetünk. Salátával, paradicsommal és paprikával díszítve tálaltam, és paradicsom salátát adtam mellé.

Megjegyzés

A gyermekeim alapvető hús szeretete szinte a csirkemellnél rekedt meg, ezért valamilyen új dolgon kellett gondolkodnom az elkészítésével kapcsolatban. Ez *sült* ki. - simonani

Ezek is érdekelhetnek

Friss