Elkészítés: A páchoz valókat előző nap egy fedeles tálban összekeverem. A csirkemellet a csontról lefejtem, és vékonyabb csíkokra vágom, beleforgatom a pácba, lefedem, és beteszem a hűtőbe.
Másnap a wokban vagy a széles serpenyőben hirtelen megsütöm a pácból kiemelt csirkemellcsíkokat, ezután a nagyobb darabokra vágott gomba következik, majd a zöldségkeverék.
Magas hőfokon pirítom együtt őket, majd szójaszósszal és 1 dl borral felöntöm, és fedő nélkül pirítom tovább. A szilvaszemeket csíkokra vágom, végül ezeket is a keverékhez adom. Fűszerezem őrölt fahéjjal, mézzel, gyömbérrel, végül egy kevés sóval. A szilvának nem kell sok pirítás, akkor jó, ha még egyben van és nem kunkorodik le a héjáról.
Végül a wok tésztát is belekeverem, 2 dl vizet öntök hozzá, elkeverem, és 3-4 perc alatt elkészül az étel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre