hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt csirke

MME MME
3/5
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkedarabokra a ketchupot és a szószokat rákenjük, fokhagymát fokhahagymanyomón átnyomjuk, sózzuk (csak óvatosan mert a szószok elég sósak), borsozzuk, egy kicsit összeforgatjuk az egészet. Tepsibe kis olajat teszünk, a húsokat beletesszük, ráöntjük az alján maradt szószt, majd az edényt kb. 1 dl vízzel kiöblítjük, a fűszeres vizet aláöntjük. A hagymát karikára vágjuk, rátesszük, a tepsit fóliával lefedjük. Hűvös helyen kb. egy órát állni hagyjuk, hogy átjárják az ízek.
Fólia alatt kb. 50 percet sütjük 200 fokon, mikor már puha, a fóliát levesszük, kicsit megpirítjuk. Rízzsel vagy zöldsalátával fogyasztjuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Könnyen összeállítható, pikáns.. Akármilyen meglepő, a Worchestershire-szósz passzol a csirkéhez, csak nem szabad sokáig pácolódni hagyni, mert akkor túlzottan szétesik a csirkehús. De így puha, omlós és pikáns lesz. A szójaszósz és a ketchup pedig gyönyörű színt adnak neki. És finomak is. - MME

Ezek is érdekelhetnek