Elkészítés: A megtisztított, felcsíkozott, konyhakész pacalt gondosan átmossuk, az első lábakat - ha szükséges - gáz felett megperzseljük, majd többször váltott ecetes vízben megtisztítjuk, végül hideg vízben átmossuk, és bárddal vagy fűrésszel feldaraboljuk.
Készítsünk fel pörköltalapot (öntöttvas lábasban vagy bográcsban): a zsírban pároljuk meg a vöröshagymát, a rózsapaprikát, majd adjuk hozzá a körmöt, a fokhagymát, a paradicsompaprikát és paradicsomot. Az egészet pirítsuk át, és öntsünk rá annyi erőlevest, amennyi éppen ellepi.
Többszöri keverés és rázogatás közben félpuhára főzzük a körmöt, hozzáadjuk a pacalt és a fűszereket, majd készre főzzük.
Az elpárolgó levet nem feltétlenül szükséges pótolni, de aki levesesebben szereti, az még öntsön hozzá erőlevest.
Főtt burgonyával és ecetes paprikával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre