Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pacalleves

MME MME
1 4.5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított pacalt csíkokra vágjuk, és a húslevessel együtt odatesszük főni. Beletesszük a kakukkfüvet, a citromhéjat és a majorannát is. 2 óra hosszáig főzzük.
Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát olajon megpirítjuk, a liszttel elkeverjük, és feleresztjük egy kevés pacallével. Levéve a tűzről óvatosan beletesszük a citromlevet és a két felvert tojást. Ezt a habarást a megfőtt pacalhoz adjuk, és lassú tűzön - forralás nélkül - rövid ideig főzzük. Beleszórjuk a paprikát és a petrezselyemzöldet, és ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.

Megjegyzés

A pacalleves elég munkaigényes étel, de első fogásként kiváló. A henteseknél a pacal általában tisztítva, konyhakész állapotban kapható. A törökök a pacallevest másnaposság ellen is fogyasztják. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss