Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pacalleves (Ciorba de Burta)

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni. Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagylyukú reszelőn. Megpárolom kevés olajon, hozzaadom a pacalt, majd felengedem 3-4 liter vizzel. A zúzott fokhagymát a leveshez adom, sózom, borsozom, és készre főzöm. A paprikát hosszú, vékony csíkokra vágom, a csípős paprikát fölkarikázom, és ezeket is a leveshez adom. A lisztet, a tojássárgákat és a tejfölt simára keverem, felengedem vízzel, és szűrő segítségével behabarom a levest. Ízlés szerint ecettel savanyítom. Forrón tálalom, tejfelt, ecetet és csípős paprikát adok mellé.

Megjegyzés

A román konyha egyik jelegzetessége.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss