Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 szárazpác, amitől fantasztikus lesz a grillhús!

Az üzletek fűszerpolcain sokféle keveréket kínálnak grillezéshez, de magad is összeállíthatsz az ízlésednek megfelelő szárazpácot (rubot). Kísérletezz szabadon vagy válassz kipróbált házi receptjeink közül!

A mustárral vagy olajjal megkent húsdarabot legalább 1 órával sütés előtt dörzsöld be a fűszerkeverékekkel, de még jobb, ha ennél hosszabb ideig pihenteted.

1. Csípős csilis páckeverék

Marhához, bárányhoz vagy sertéshez használható.

Kb. 1 kg húshoz mozsárban törj össze 1 ek köménymagot és 1 tk fekete szemes borsot, majd szórd tálkába. Darabolj fel 1 gerezd fokhagymát, valamint 1 db kicsumázott piros csilipaprikát, nyomkodd szét a mozsárban, és add a fűszerekhez 1 ek finomra aprított majoránnalevéllel együtt. Szórd meg 1 tk őrölt csilivel, 3 tk édes-nemes pirospaprikával, 5 ek nyers nádcukorral és 2 ek durva szemű tengeri sóval, majd alaposan forgasd össze.

2. Páckeverék Bombay módra

Csirkéhez, pulykához, bárányhoz és sertéshez egyaránt kitűnő.

Kb. 1 kg húshoz nyomkodj szét mozsárban 5 szem szegfűszeget, majd szórd egy tálkába. Tegyél a mozsárba 1 ek felaprított mentalevelet, 1 tk őrölt kardámomot, 1/2 tk őrölt római köményt, 2 ek kurkumát, 1 ek Madras curry fűszerkeveréket, 1 ek koriandermagot, 1 tk őrölt csilit, valamint 1 ek reszelt narancshéjat. Ezeket is jól nyomkodd szét, majd keverd össze a tálkában a szegfűszeggel. Végül ízesítsd 4 ek kristálycukorral és 2 ek finom szemcséjű tengeri sóval.

 
3. Mediterrán páckeverék

Halhoz, csirkéhez és pulykához a legjobb.

Kb. 1 kg húshoz kockázz apróra 1 gerezd fokhagymát. Törj össze mozsárban 1 tk ánizst, 1 ek mustármagot és 1/2 tk szeme fehér borsot. Add hozzá a fokhagymát 1 ek reszelt citromhéjjal, 1 ek morzsolt kaporvirággal, 1 tk morzsolt majoránnával és 1 ek szárított rozmaringgal együtt, majd jól nyomkodd össze. Végül egy tálkában ízesítsd 3 ek kristálycukorral és 2 ek durva szemű tengeri sóval.

4. Páckeverék marhahúshoz

Kb. 1 kg húshoz csepegtess le 1 ek sós lében eltett zöld borsot, majd aprítógépben turmixold össze 1 tk köménymaggal, 2 ek koriandermaggal és 1/2 tk ánizzsal. Apríts finomra 1 gerezd fokhagymát, valamint 1-1 ek kakukkfüvet és majoránnát, majd mozsárban nyomkodd össze a zöld borsos péppel. Végül ízesítsd 1 tk Cayenne-borssal, 4 ek nyers nádcukorral és 2 ek durva szemű tengeri sóval.

5. Páckeverék sertéshúshoz

Kb. 1 kg húshoz (pl. oldalashoz) törj össze mozsárban 15 szem szegfűborsot és 1 ek fekete szemes borsot 1 dkg szárított vargányával együtt. Keverd össze egy tálkában 1 ek kakukkfűvel, 1 ek szárított metélőhagymával, 1 tk őrölt fahéjjal, 1 tk Cayenne-borssal és 1 tk frissen reszelt szerecsendióval, majd ízesítsd 5 ek kristálycukorral és 3 ek durva szemű tengeri sóval. Végül forgass a keverékbe 1 db finomra vágott salottahagymát.

6. Vaníliás-citrusos páckeverék

Különleges aromát kölcsönöz marhának, sertésnek, csirkének vagy pulykának.

Kb. 1 kg húshoz vágj kis darabokra 1 db vaníliarudat. Késes aprítógépben turmixold össze 2 szem szegfűszeggel, 2 ek mustármaggal és 1 ek fekete szemes borssal, majd keverj hozzá egy tálkában 1 ek morzsolt majoránnát, 1 ek reszelt citromhéjat és 1 ek reszelt narancshéjat. Végül ízesítsd 3 ek nyers nádcukorral és 1 ek durva szemű tengeri sóval.

MINDEN, AMIT A TÖKÉLETES SZÁRAZ PÁCOLÁSHOZ TUDNOD KELL - ÍGY LESZ TÖKÉLETES A BBQ-RUB! >>> 
4 ISTENI GRILLPÁC, AMIT A KERTI PARTIN KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 
GRILLPÁCOK HÚSEVŐKNEK, VEGÁKNAK, SAJTMÁNIÁSOKNAK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss