Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi pékség

Videók, cikkek

15 isteni házi kifli, zsemle, kenyér, hogy ne kelljen többé a sarki pékhez menned

Nincs jobb annál, amikor a ropogós, langyos kenyéren, vagy kiflin megolvad a vaj. Ha igazán finom kiflit, zsemlét, vagy kenyeret szeretnél, akkor ne vegyél boltot. Gyorsan és egyszerűen is elkészítheted otthon is a legfinomabb pékárukat.

Fotó/Videó: Horváth András

Péksuli Szabival: így készíts otthon hatmagos kovászolt kenyeret!

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetünk otthon ropogós kovászolt kenyeret.

Szuperegyszerű ír szódás kenyér, amihez még élesztő sem kell

Az írek hagyományos szódás kenyere kelesztés nélkül készül, egy óra alatt megvagy vele, így ha korán nekilátsz, a család már ezt eheti reggelire! Déri Szilvia gasztroblogger, alias Házisáfrány receptje következik!

11 kívül ropogós, belül foszlós házi kenyér, amit könnyű elkészíteni

Aki eddig csak kacérkodott a gondolattal, hogy otthon, maga készítené a mindennapi kenyerét, az most ne hezitáljon tovább, vágjon bele! Van itt minden: foszlós házi, félbarna kovászos, rozsos és krumplis sőt paleo is, szóval garantáltan mindenki talál kedvére-ínyére valót.

5 tipp, hogy tovább friss maradjon a kenyér

A kenyér akkor a legfinomabb, amikor kiveszik a kemencéből: forró, kívül ropogós, belül omlós. Azonban egy-két nap után már elkezd kiszáradni és bizony a penészgombák is megjelenhetnek rajta. Ha viszont beveted a következő trükköket, akár hetekkel tovább is friss maradhat a pékáru!

Így lesz tökéletes a házi kenyér - 6 tipp + alaprecept!

Összegyűjtöttünk néhány megfontolandó jó tanácsot. Kenyérsütésre fel!

11 kipróbált kifli recept a köménymagostól a vajas csavartig

A kiflitől mindenkinek jó kedve lesz, mindegy, hogy a sima házi változatról vagy a köménymagos-sajtos-pincésről van szó: a mosolygós szájra kanyarított formája, az íze, az, hogy ugyanannyira ropog kívül, mint amennyire foszlik belül - ez teszi a legtöbb embert kiflirajongóvá. Ha boldoggá tennéd egy tál friss kiflivel a körülötted élőket, mutatunk egy pár kipróbált receptet!

Péksuli Szabival: így készül a legfinomabb töltött zsemle, a ricottás ökörszem

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette visszatérő sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogyan készíthetünk otthon sós, ricottás krémmel töltött ökörszemet.

Így készíts tökéletes házi pitát - videó!

A pita az egyik legegyszerűbb kenyérféle: száraz élesztővel, nyers élesztővel, élesztő nélkül, és akár kovásszal is készíthetjük. Könnyű összeállítani, és gyúrás közben sem lehet komoly sérülést okozni a tésztának. Mivel Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány a kovászolt dolgok szerelmese, ezért nem meglepő, hogy egy ilyen eljárással elkészített pitareceptet mutat meg nekünk!

Így fagyaszd le a kelt tésztát

Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe, így később is felhasználható lesz. Hogy mit kell tudni az ilyen tészta fagyasztásáról? Ebben segítünk most!

Péksuli EXTRA: Szabi, a pék és Pauman Dániel töltött malaca

Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy mindenki ismeri és emlegeti, Szabi a pék - egy 10 részes videósorozatban már átadta tudása egy részét a Mindmegette.hu olvasóinak. Pékmesterünk most egy újabb sorozatban, sztárvendégekkel közösen készít el valamilyen finomságot. Ezúttal Pauman Dániel, olimpiai ezüstérmes kajakozó szegődött mellé pékinasnak, akivel egy zseniális töltött malacot készített.

Péksuli EXTRA: Szabi, a pék és Szekeres Adrienn puha, foszlós babkája

Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy mindenki ismeri és emlegeti, Szabi a pék - egy 10 részes videósorozatban már átadta tudása egy részét a Mindmegette.hu olvasóinak. Most pékmesterünk, újabb sorozatában, sztárvendégeivel közösen készít el valamilyen kovászolt vagy élesztős csodát. Ezúttal Szekeres Adrienn szegődött mellé pékinasnak, akivel egy zseniális, pihe-puha gesztenyés babkát gyúrnak, kelesztenek, fonnak és díszítenek fel.

Péksuli extra: Karamellás-tojáshabos sütemény kávé mellé

Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy mindenki ismeri és emlegeti, Szabi a pék - egy 10 részes videósorozatban már átadta tudása egy részét a Mindmegette.hu olvasóinak, reméljük, mindenkinek hasznára vált - mi rengeteget tanultunk belőle! Pékmesterünk ezúttal Márkosi Balázs, Nespresso kávénagykövettel egy olyan karamellás-mandulás süteményt készített, amely kávé mellé tökéletes.

Péksuli EXTRA: Szabi, a pék és Limara hagymás fonott kalácsa

Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy mindenki ismeri és emlegeti, Szabi a pék - egy 10 részes videósorozatban már átadta tudása egy részét a Mindmegette.hu olvasóinak, reméljük, mindenkinek hasznára vált - mi rengeteget tanultunk belőle! Most újra felvettük a fonalat a pékmesterünkkel, aki néhány részben sztárvendégeivel együtt készít el majd valamilyen kovászolt csodát. Az első részben jó barátjával, a kelt tészta amatőr doktorával Libor Máriával, alias Limarával készít el egy isteni, foszlós fonott kalácsot!

Fotó/Videó: Horváth András

Péksuli Szabival: így készül a ropogós héjú minivekni, zsömle és briós

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Ma a ropogós héjú apróságok, a minikalács- és vekni, a briós, a császárzsemle és a magos tetejű osztrák zsemle, a wachauer következik!

Fotó/Videó: Horváth András

Péksuli Szabival: így készül a kívül ropogós, belül puha pacsni

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetünk otthon tökéletes pacsnit.

Fotó/Videó: Nagy Anita

Péksuli Szabival: így készül a kívül ropogós belül foszlós rozscipó!

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetünk otthon kívül ropogós, belül foszlós, cseppet sem savanyú rozscipót!

Péksuli Szabival: íme a tökéletes focaccia titka

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Jöjjön most egy isteni szőlős és olívás focaccia, amelynek receptjéért sorban álltak a kollégáink is.

Fotó/Videó: Nagy Anita

Péksuli Szabival: duplasajtos vajas pogácsa, aminek mindenki elkéri majd a receptjét!

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Jöjjön most egy olyan sajtos pogácsa, amilyet még nem kóstoltatok: kétféle sajattal, és némi snidlinggel megbolondítva!

Fotó/Videó: Horváth András

Péksuli Szabival: a tökéletes édes kelt tészta csigákhoz, batyukhoz, tekercsekhez

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetünk otthon olyan túrós batyut, fahéjas csigát és málnás tekercset, ami a nagykönyvben meg vagyon írva!

Fotó/Videó: Horváth András

Péksuli Szabival: így készül a foszlós házi bagett és batard

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetünk otthon foszlós bagetteket és batardokat.

Fotó/Videó: Horváth András

Péksuli Szabival: íme, a tökéletes kovászos kenyér titka

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetünk otthon ropogós kovászolt kenyeret.

Péksuli Szabival: a tökéletes húsvéti kalács

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg most velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetsz háromféle húsvéti kalácsot egy tésztából.

Péksuli Szabival: tökéletes sós vajas tészta kiflihez, zsömléhez, csigához

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg most velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! A Péksuli első óráján terítéken a kiflik, a zsemlék és a csigák!

Kenyér, zsemle, kifli receptek