Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őzlábgomba rántva

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az őzlábgomba tönkjét kicsavarjuk, majd a kalapot megtisztítjuk. Alaposan megmossuk, leszárítjuk, és ízlés szerint feldaraboljuk. Ha egészben szeretjük, hagyhatjuk egészben is.
  2. A gombát megforgatjuk lisztben, majd a felvert és megsózott tojásban, végül a zsemlemorzsában.
  3. Bő, forró olajban megsütjük. Ízlés szerint tálalhatjuk főtt rizzsel, rizibizivel, salátával, savanyúsággal is.

 


Megjegyzés

A gombákat öblítsük le folyóvíz alatt, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg. Közvetlenül nem sóztam a gombát, ellenben a tojásba többet szórtam a megszokottnál. Kissé puritán látvány egy tányér nagyságú bundázott gomba, de enyhén roppanós, szaftos, ízletes étel került a ropogós panír közé. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss