Az őzlábgomba tönkjét kicsavarjuk, majd a kalapot megtisztítjuk. Alaposan megmossuk, leszárítjuk, és ízlés szerint feldaraboljuk. Ha egészben szeretjük, hagyhatjuk egészben is.
A gombát megforgatjuk lisztben, majd a felvert és megsózott tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban megsütjük. Ízlés szerint tálalhatjuk főtt rizzsel, rizibizivel, salátával, savanyúsággal is.
A gombákat öblítsük le folyóvíz alatt, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg. Közvetlenül nem sóztam a gombát, ellenben a tojásba többet szórtam a megszokottnál. Kissé puritán látvány egy tányér nagyságú bundázott gomba, de enyhén roppanós, szaftos, ízletes étel került a ropogós panír közé. - lilalicsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!