Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őzgerincben sült sajtos csirkemell

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.

3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal, a felaprított hagymával és fokhagymával keverjük masszává. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.

Az őzgerincformát vajazzuk ki, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd béleljük ki szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába, és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
Amikor megsült, fordítsuk ki a formából, szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőpapíros tepsire téve addig pirítsuk, míg a szalonna nem kap egy kis színt, és a sajt el nem olvad rajta.

Sült krumplival tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek