Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őzgerincben sült csirkemell, ahogy Lőrincz Tamás készíti

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. Vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk. A két tojást villával kissé felverjük.
    2. Egy nagyobb tálban a lereszelt sajtra négy evőkanál tejfölt, három evőkanál finomlisztet, két kiskanál sót rakunk, megszórjuk kevés borssal, hozzáadjuk a két felvert tojást és a finomra vágott petrezselymet, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a csirkemell-szeleteket.  
    3. Az őzgerincformát vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, kibéleljük a szalonnacsíkokkal, majd beleöntjük az összekevert masszát.
    4. A massza tetejére a szalonnacsíkokat ráhajtjuk, az őzgerincformát 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 percig sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül az őzgerincben sült csirkemell!

Ezek is érdekelhetnek