Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őzcomb vadász módra

MME MME
5/5
120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: Sűrűn megtűzdeljük a húst füstölt szalonnával.

A vajban fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk rajta a húsdarabokat, hozzátesszük az ízesítőket. A borral felengedve puhára pároljuk. Ha a levét közben elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk.

Amikor a hús már puha, mellérakjuk az egészben hagyott vagy cikkekre vágott gombát, és együtt még addig pároljuk, míg a gomba meg nem puhult.

Tálra helyezzük a felszeletelt pecsenyét, mellé kanalazzuk a gombát.

A pikáns ízű lekvárral és a mustárral ízesítjük a visszamaradt pecsenyelét, végül átszűrve ráöntjük a húsra.

Burgonyakrokettel a legfiomabb, de más körettel is tálalhatjuk.

Megjegyzés

A receptet özv.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss