Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őzcomb pikáns mártással

MME MME
5/5
> 90 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az őzcombot jól megmossuk, kiszedjük a csontját, megsózzuk, és 15 dkg füstölt szalonnával jól megtűzdeljük.

A répákat karikára felvágjuk, lábasba tesszük, ráöntünk 2 vizespohár vizet, 1 evőkanál ecetet, fél citrom reszelt héját, 1 babérlevelet. Ezt a zöldséges, fűszeres vizet felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük az őzcombot, majd ahőt visszavéve puhára pároljuk a húst.

Ha puha, kivesszük a léből, és tepsibe téve sütőben sütjük.

A főzőlevét átszűrjük, 10 dkg vajból, 2 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük az átszűrt főzőlével és 2 dl tejföllel, majd ízesítjük citromlével.

Ebből a mártásból keveset ráöntünk a már felszeletelt és tálra rakott húsra, a többit külön csészében mellé adjuk.
Köretként burgonyát vagy burgonyakrokettet kínálunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss