hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oului lazacleves

MME MME
2 5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lazacot megmossuk, a bőrét lenyúzzuk. Nagyobb lábasban odateszünk vizet főni. A hagymát apróra daraboljuk, és most jön a lényeg: beletesszük a vízbe! Nincs olajon fonnyasztás! A felkockázott burgonyát is hozzáadjuk, sózzuk, és beletesszük a szemesborsot. A leves tetején keletkező habot leszedjük. Amikor már majdnem megfőtt a burgonya, hozzáadjuk a szintén felkockázott (kb. 1x1 cm) lazacot. Amikor megfőtt a hal és a burgonya is, a tejszínnel besűrítjük, és már nem forraljuk tovább. A leves tetejére frissen felaprított kaprot szórunk.

Megjegyzés

Ezt a receptet Finnországban tanultam, finnektől, tehát ez egy autentikus recept. A burgonya mennyiségét csak tippeltem, annyi kell, hogy elég sűrű legyen a leves. - MME

Ezek is érdekelhetnek