hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Othello-zselé

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szőlőt leszemezem, megmosom, nagy lábosban főzni kezdem. Burgonyanyomóval áttöröm a szőlőszemeket, de épp csak addig főzöm, amíg forrni kezd. Ekkor félrehúzom a tűzhelyről, és kisebb adagokban paradicsom-passzírozón átpréselem, hogy mind a kemény héja, mind pedig a méretes magjai kiiktathatók legyenek.

A szinte fekete-bordó levet, amely azért gyümölcshúst és pektint is tartalmaz, ismét felforralom, de ezúttal már a dzsemfixet is hozzákeverve. 1 csomag bőségesen elegendő ehhez a mennyiséghez! Amikor felforrt, habját eltávolítom, a sűrű, ekkor még tökéletesen folyékony esszenciát pedig üvegekbe töltöm, tetejüket lezárom.

Az üvegeket forrásban lévő vízbe állítom, és itt hagyom kihűlni – ez a nedves dunszt.

Ha kihűltek, mehetnek a kamrapolcra. Semmilyen egyéb tartósítószer nem szükséges hozzá, de a megkezdett üvegeket tanácsos 1 héten belül elfogyasztani, és a már bontott üvegeket hűtőszekrényben tárolni!

Ezek is érdekelhetnek