Az afrikai harcsát megmossuk, majd beirdaljuk jó sűrűn, és szárazra törölgetjük. A fűszereket összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a halszeleteket úgy, hogy a vágásokba is jusson. Egy éjszakára egy légmentesen záródó dobozban a hűtőbe tesszük, hogy jól átvegye a hal a finom fűszerek zamatát.
Másnap egy serpenyőbe öntjük a szójaszószokat,a felaprított gyömbért, a hagymák csíkokra vágott zöld szárát, az alaplét és a barna cukrot. Elkeverjük összeforraljuk, majd beletesszük a halszelteket, és 6-8 percig a lében pároljuk.
A maradék fehér hagymát csíkokra vágjuk, a gyömbérből egy kicsit lecsípünk, végül a petrezselymet, vagy a koriandert megmossuk, a leveleket letépkedjük.
A halat párolás után kiemeljük a tányérra, és a szószt beforraljuk, hogy sűrű legyen. A szósszal leöntjük az ötfűszeres harcsát, megszórjuk szezámmaggal, rátesszük a csíkokra vágott újhagymát,és a gyömbért, a zölddel megszórjuk,és már lehet is fogyasztani!