Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper szakácskönyv nemzetközi gasztrosztároktól!

A magyar szakácskönyvek mellett számos izgalmas külföldi recepteskönyv, speciális életmóddal foglalkozó könyv jelenik meg karácsonykor, amelyekből szintén érdemes szemezgetni.
Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok (lelkes vegetáriánusoknak, és húsevő zöldségimádóknak)

Alapanyagok adta szerkezetre épülő meglepően gazdag könyv, amelyben rengeteg érdekes, elkészítésre sarkalló fogással találkozhatunk. A rövid és lényegre törő bevezetőeket gondos, itthon is könnyedén beszerezhető termékekre épülő alapanyaglista követi, amint - egy kissé terjengős, részletekbe menő, de ennek megfelelően - alapos és jól követhető leírás egészít ki. Az ötletgazdag, de soha nem nem öncélúan túlgondolt receptek között minden szezonban megtalálhatjuk a kedvünkre való vegetáriánus fogást.

Jamie Oliver: Otthonos ízek (a családi főzések nagymestereinek)

Az otthonos ízek nem más, mint az anyukák, nagymamák által, a világ minden táján készített házi koszt dicsérete. Jamietől megszokott terjedelemben, minőségben kapjuk meg a világ kedvenceit, azokat finomságokat, amelyeknek illatára mindenki boldogan tér haza Vietnámtól Angliáig. A főleg slow cooking fogások mellett helyt kap a könyvben néhány szendvics is, de ez a könyv főleg azoknak való, akik előszeretettel tervezgetik hosszan és élvezettel a családi és baráti ebédeket, vacsorákat. A könyv gyakorlott konyhatündéreknek való, akik számára nem kérdés, hogy melyik alapanyaggal hogyan is kell bánni.

Mima Sinclair: Bögresütik (türelmetlen édesszájúaknak)

A bögrés sütemények általában fejet lehajtva kullognak a nagymamák örökbecsű alkotásai mögött. De vannak olyan pillanatok, amikor csak egy süti tudna vigaszt nyújtani, s koránt sem biztos, hogy ilyenkor kéznél van egy jóféle bukta vagy más klasszikus sütemény. Ezekben a nehéz pillanatokban lépnek színre a bögrés sütemények, amelyekből nagyon sokfélét készíthetünk ennek a könyvnek a segítségével. A klasszikus sütemények bögrésített változatai mellett klassz tippek és útmutató is segít abban, hogy mi magunk is igazi bögrevirtuózzá váljunk.

Anyu és én – Főzünk és tanulunk (konyhakedvelő apróságoknak)

A teljes mértékbe gyerekbarát könyv nem pusztán egyszerűsített receptekkel operál, hanem alapanyagismeret révén is közelebb hozza a gyerekekhez azokat az ételeket amelyek a tányérjukra kerülnek. Ügyesen tematizált, képi megjelenésében a gyerekek befogadóképességéhez igazodó, de feleslegesen nem gügyögő könyv, amelyben nem csak száraztésztát kell kifőznie a pöttöm szakácsoknak, hanem élesztős tésztával is dolgozhatnak. Óvodás illetve kisiskolás korú gyerekek számára ideális első szakácskönyvnek.

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek (újévi újrakezdőknek) 

A karácsonyi trakta után, az újévi fogadalmak idején jól jöhet egy olyan szakácskönyv, amely valamilyen egészséges életmód elsajátításához ad muníciót. A nyers ételekkel foglalkozó könyv közel nem olyan dogmatikus, mint várnánk, színes, izgalmas receptjei még azok számára is meggyőzőek lehetnek, akik egyáltalán nem fontolgatják, hogy áttérnek erre a táplálkozásra. A klasszikus receptek könnyített változatai mellett számos érdekes, színes, mutatós és kipróbálásra érdemes fogást tartalmaz a könyv, amely segít eligazodni a zöldségek/gyümölcsök világában is.

 

10 SZUPER MAGYAR SZAKÁCSKÖNYV, MELYEKBŐL TÖKÉLETES KARÁCSONYI AJÁNDÉK LEHET! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss