Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Öt kategóriában nyert az ALDI a mentes termékek versenyében

default user icon
MME
Az ALDI Magyarország termékeit összesen öt kategóriában díjazták a PPH Média Élelmiszer magazinja által első alkalommal meghirdetett Mentes-M versenyen. Az összes pályázó közül az ALDI kapta a legtöbb díjat. Az áruházlánc kínálatában megtalálható laktózmentes tej és –vaj, gluténmentes lapkenyér, szénhidrátcsökkentett cipó és szénhidrátcsökkentett proteinszelet vívta ki az elismerést.

Az ALDI kiemelt figyelmet fordít az ételintoleranciával élőkre, akik számára több mint 100, glutén- és laktózmentes terméket kínál Enjoy Free! termékcsaládjában, míg az egészségtudatos táplálkozás hívei az áruházlánc New Lifestyle márkájának kínálatából választhatnak cukor-, szénhidrát- és zsírcsökkentett vagy éppen proteindús termékeket.

A Mentes-M versenyre kizárólag olyan termékkel lehetett nevezni, amely a 14 fő allergén közül legalább egytől és/vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól igazoltan mentes, illetve megfelelt a kiírt kategóriáknak, alkategóriáknak. Zsűrizésre csakis a laboratóriumban vizsgált és a kémiai összetevők alapján megfelelő minőségű termékek kerülhettek, amelyről a nevezőknek nyilatkozniuk kellett.

Az első Mentes-M versenyre nevezők közül 130 pályázat került be a döntőbe, amelyből 11 kategória, illetve azok alkategóriái alapján 42 nyertes született. A termékeket a bírálók érzékszervi bírálat alá vették: minden kategóriában ellenőrzött vaktesztet végeztek.

A szigorú zsűri az ALDI által benevezett termékek közül ötnek ítélte oda a díjat.

Laktózmentes kategória, Tejes termékek alkategória, laktózmentes UHT tejtermék:

Milfina- Enjoy free! laktózmentes UHT tej

A hazai gyártású, 2,8%-os zsírtartalmú Milfina tej laktózmentes formában is elérhető az ALDI Enjoy Free! termékei között. Csavarkupakjának köszönhetően használata praktikus, csöpögésmentesen visszazárható, egy literes kiszerelésben kapható. Az Alföld Tej Kft. üzemében gyártott termék elnyerte a GfK Hungária 2000 fős kutatáson alapuló „Az Év Terméke” díjat.

Reggelizők kategória:

Milfina- Enjoy free! laktózmentes vaj

A 100 grammos kiszerelésben kapható vaj 82 százalékos zsírtartalmának köszönhetően akár kenyérre kenve, akár sütemények alapjaként vagy főzéshez bátran használható. A termék az Alföldi Tej Kft. üzemében készül.

Gluténmentes kategória, Egyéb alkategória:

Korngold / Enjoy free! gluténmentes lapkenyér

A Korngold népszerű, 180 grammos kiszerelésű lapkenyere az ALDI üzleteiben gluténmentes verzióban is elérhető. A hazai feldolgozású termék állati eredetű összetevőktől is mentes, így vegánok, valamint laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Íze és illata sült tésztára jellemző, idegen íztől és szagtól mentes, állaga friss és ropogós, nem szívós, szájban könnyen elomló, színe a sült tésztára jellemző világos.

Szénhidrátcsökkentett kategória, Pékáruk alkategória:

Frissen a péktől - New Lifestyle szénhidrátcsökkentett cipó

Az ALDI kínálatában, a New Lifestyle termékcsaládban elérhető különleges, kézműves péksütemény a hagyományos kenyerekhez képest nagyjából 90 százalékkal kevesebb szénhidrátot, ám 300 százalékkal több fehérjét tartalmaz. A hazai gyártású termék ízfokozó, színezőanyag és tartósítószer hozzáadása nélkül, állati eredetű összetevőktől mentesen készül, így vegánok is fogyaszthatják. A 300 grammos kiszerelésben kapható termék kiváló szendvicsalap lehet a nap bármely szakában.

Szénhidrátcsökkentett kategória, Egyéb alkategória:

Crane szénhidrátcsökkentett proteinszelet, banános-kakaós

Az ALDI kínálatában elérhető Crane szénhidrátcsökkentett proteinszeletek sportolók és a diétázók számára is ajánlhatóak, edzés közben, után vagy könnyű snacknek egyaránt.

A 3 × 45 grammos kiszerelésben kapható banános-kakaós ízesítésű szelet hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel készül, fehércsokoládé bevonattal, és gluténmentes. A csokoládé UTZ  minősítéssel ellátott kakaóbabból készül, amely a fenntarthatóságot tanúsítja, vagyis a mezőgazdasági termelőket jövőorientált működésre ösztönzi, összhangban az ALDI felelősségteljes, környezet iránti elkötelezettségével. 

Magas fehérjetartalmának köszönhetően hozzájárul az izomtömeg fenntartásához és növeléséhez, ezért kiváló választás lehet az aktív életmód híveinek. A fehérjeszelet a banános-kakaós mellett kókuszos-mandulás, illetve tejszínes-kekszes ízesítésben is elérhető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss