Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibaracksorbet

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 1 l sorbet-hoz:
  • 75 dkg érett őszibarack
  • 20 dkg kristálycukor (ha nem elég érettek a barackok, lehet több is)
  • 2 dl víz
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál barackpálinka (elhagyható)
  • A tálaláshoz:
  • ribizli, eper – bármely bogyós gyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: Az őszibarackokat leforrázom, meghámozom, felkockázom. A vízből és cukorból cukorszirupot főzök úgy, hogy a 2 dl vízbe szórom a cukrot és felforralom. Ebbe rakom az előkészített barackot, a vanília kivonatot, valamint a pálinkát. Az egészet újraforralom, botmixerrel pürésítem.

Teljesen lehűtöm, majd fél órára beteszem a hűtőszekrénybe. Az előre fagyasztóban tárolt fagylaltgépben 8-10 perc alatt kifagyasztom.

Ha nem voltam elég előrelátó, és nem tettem be a fagylaltgépet a fagyasztóba, a kész, lehűtött alapot lapos műanyagtálba öntöm, és beteszem a fagyasztóba. Kb. 15 percenként villával átkeverem az egészet, így a jég nem tud tömbbé fagyni. Nagyjából 1 óra alatt elérhető a kívánt állag. A sorbet alapjának mindig kicsit édesebbnek, intenzívebbnek kell lennie, mint a fogyasztásra kerülő kész édességnek, mivel az ízek a fagyasztás hatására jelentősen tompulnak.

Ha nem tálalom fel a sorbet-t azonnal, hetekig tárolható a fagyasztóban. Fogyasztás előtt kb. 30 perccel érdemes áttenni a hűtőszekrénybe, hogy kellemesen krémesre olvadjon.

Az őszibaracksorbet-t mandulás-gyömbéres keksszel és gyümölcsökkel díszítve tálalom.

Megjegyzés



További fotókat és tudnivalókat a recepttel kapcsolatban Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss